Sarıkamışlı öğrencilerden anlamlı ziyaret

Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu öğrencileri, 'Yaşlılar Haftası' nedeniyle, Kars Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde kalan yaşlı ve engellileri ziyaret etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2013 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sarıkamışlı öğrencilerden anlamlı ziyaret

Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu öğrencileri, 'Yaşlılar Haftası' nedeniyle, Kars Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde kalan yaşlı ve engellileri ziyaret etti.

Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu öğretmenleri Armağan Bulut ve Meryem Yılmaz, Yaşlılar Haftası nedeniyle, öğrenci velileri Yeşim Taşkaldıran, Yeşim Kocamanoğlu ve 15 ilkokul ikinci sınıf öğrencisiyle birlikte, Kars Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde kalan yaşlı ve engellileri ziyaret ederek sohbet ettiler.

Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdür Yardımcısı Ebru Aküzüm tarafından karşılanan öğretmen ve öğrenciler, ilk önce Müberra ve Güllü teyzenin kaldığı evi ziyaret ettiler. Ellerinde çiçeklerle minik öğrencileri karşılarında gören Müberra ve Güllü teyze, duygulu anlar yaşadılar. Minikler Müberra ve Güllü teyzelerinin ellerini öperek getirdikleri gülleri kendilerine verdiler. Çocuklarının ve torunlarının kendisini ziyarete gelmemesinden dert yanan Güllü teyze, yaşlılığın ve yalnızlığın çok zor olduğunu ifade ederek, ziyaretlerine gelen minikleri kendi çocukları ve torunlarının yerine koyduğunu belirtti. Ziyaretine gelmeyen çocuklarını ve torunlarını çok özlediği her halinden belli olan Güllü teyze, minikleri adeta kendi çocukları ve torunları gelmiş gibi öpüp kokladı. Minik öğrenciler de kendilerine gösterilen bu yakın ilgiden oldukça memnun oldular. Müberra ve Güllü teyzelerinin ellerini öperek kendileriyle vedalaşan minikler, Müberra ve Güllü teyzelerini tekrar ziyaret edeceklerini söyleyerek vedalaştılar. Ziyaretten son derece memnun olan Müberra ve Güllü teyze Minik ziyaretçilerini kapıya kadar uğurladıktan sonra uzun süre miniklerin arkasından hüzünlü gözlerle baktılar.

Daha sonra Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Erol Batu, merkezin yemekhanesinde minik ziyaretçilere meyve suyu ve kek ikramında bulundu. Bu tür ziyaretlerin daha da çoğalmasını istediklerini belirten Batu, "Sarıkamış'tan bizi ziyaret için gelen minik öğrencilerimize, velilerine ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyoruz. Burada kalan özel gereksinimli bireylerimizle kaynaşmak, onların yaşadığı yeri görmek öğrencilerimiz açısından çok daha iyi olmuştur" dedi.

Bu tür ziyaretlerin devamlı yapılması gerektiğini ifade eden Batu, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetiştirme yurtları ve çocuk evlerini de öğrencilerimizin ziyaret etmesini isterim. Hayatın bir başka yönü de buradır. Öğrencilerimizin buraları görmesini isterim. Bu tür ziyaretlerin devam etmesi bizleri mutlu edecektir. Engelsiz Yaşam Merkezleri, insanlarımıza sahip çıkıyor, kucak açıyor. Bunlar engelli olabilir, kimsesiz olabilir. Geçtiğimiz hafta öğrencilerimizi Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezine götürdük. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bülent Dağdelen, bizlerle yakından ilgilendi. Bizlere kızaktan tutun telesiyeje kadar birçok kolaylık sağladılar. Kendilerine de buradan çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Meryem ve Armağan öğretmenlerimize de böyle öz güveni yüksek bireyler yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Miniklerin ziyareti toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber